Motocross nyheter

SM MOTOCROSSEN 20-21 Agusti!
2016


Till alla medlemmar och era vänner,  sponsorer, andra klubbar, företag, markägare, sjukvård, speaker, Mxinaction, Svemo.......

ETT STORT TACK FÖR ERAN ENORMA INSATS!

Vi ska veta och ta till oss att vi precis genomfört en tävling i absoluta toppklassen från start till mål.

Visst lite problem är det alltid men det hanterar vi proffesionellt och alltid i en posistiv anda.

Vi får alla beröm från SVEMO, förare, team och besökare så återigen ett STORT TACK! 

Vi ska inom 14 dgr fånga upp positivt, negativt och möjliga förbättringar inom alla områden så skicka mig gärna info om ni reagerade över något.

Även den minsta sak är intressant då det ofta kan kopplas ihop med andra delar och undvikas framöver och är intressant om vi så bara ska köra ett KM. 

Finpångs MS / Örjan Norblad


Här går det att läsa MX inactions reportage om FMS.
(klicka på bilden)


Här hittar vi försäkringsfrågor och skadeanmälan!


SVEMO's nya hemsida för MX

Kolla in Svemos nya hemsida för bara MX
http://mxsm.nu/

Här en länkt till Svemos fejsbooksida för MX
https://www.facebook.com/svemomotocross


Info från Svemo

Nytt protokoll i Motocross (SVEMO)

Sektionsmöte nr.1 - 2015
I protokollet kan du läsa om
- Beslut i dispensärende
- Blandade rapporter. Bla tear off och hjälmkamera mm
- Klubblicens, tävlingslicens, KM m.m.

http://www.svemo.se/sv/Grenar/Motocross/Nyheter/NyttprotokolliMotocross5/


Hej!
Jag vill med detta mail informera om att Motocrossektionen beslutat utöka det maximala antalet startande i statustävlingarna i motocross. (Guldhjälm-, och Ungdomsklasser ej inkluderat).
Under länken nedan ser ni mer detaljer gällande detta beslut. Övriga regeländringar för 2015 presenteras på www.svemo.se/motocross inom kort.

 http://www.svemo.se/sv/Grenar/Motocross/Nyheter/Okatantalstartande/

 Med vänliga hälsningar / Best Regards
Peter Isgren
Koordinator Motocross, Backe, Isbana
and Member of FIM Woman Commission
SVENSKA MOTORCYKEL OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET
Svemo

FMS Årets SM-arrangör 2014

Finspångs MS
Svemo Motocrossektion tog tillfället i akt att vid dagens SM-arrangörsmöte presentera bästa arrangör för SM-säsongen 2014.

 "Finspångs MS genomförde årets SM-final på ett mycket föredömligt och profesionellt sätt.
Klubbens utveckling av anläggningen, förberedande arbete inför tävlingen och inte minst arbetet med mediafrågor, är något som också bör uppmärksammas. Att skapa ett medialt intresse kring SM-deltävlingarna är guldvärt, både för den egna tävlingens publiktillströmning och motocrossen i stort."

 Motocrossektionen vill passa på att tacka resterande SM-arrangörer och samarbetspartners för väl genomförda arrangemang, och önskar lycka till med tävlingar 2015!

Fr.v. Tommy Allansson (Motocrossektionen), Pär Nilsson och Örjan Norblad (Finspångs MS)

Miljöpriset 2015

Svemos miljöpris 2015

SVEMO MILJÖPRIS 2015  
Svemo Miljökommitté har glädjen att meddela att Finspångs MS har tilldelats 2015 års miljöpris för aktivt och seriöst miljöarbete inom motorcykel- och snöskotersporten.  
Juryns motivering:  
”Finspångs MS har varit miljöcertifierade i Svemo sedan 2006. Klubben arbetar förebyggande och målmedvetet med miljöfrågorna i samråd med myndigheter och markägare. Klubben har arbetat med den så viktiga ljudfrågan och utför regelbundet ljudmätning.  
Finspångs MS har även hanterat den viktiga energifrågan genom installation av bergvärme. En tvättanläggning för MC med oljeavskiljare har också klubben investerat i. Svemo tror att klubben fortsatt kommer ligga i framkant på miljöområdet och förhoppningsvis även kommer att titta på områdets potential för biologisk mångfald framledes."  
Miljöpriset på 10.000:- kommer att delas ut på MC-Mässan i Älvsjö torsdag den 22/1.

ÄNNU ETT TOPP-SM I FINSPÅNG

Finspångs MS har utvecklats till en av de bästa SM-arrangörerna vi har och Eliantorpsbanan till den mest utslagsgivande i SM-serien. Efter spänning i samtliga fyra SM-klasser kunde vi hylla segrarna Nikolaj Larsen i MX1, Ken Bengtsson i MX2, Natalie Kane i MX-Girls och överraskningen Victor Fahlén i 125-U17.
Den regerande MX1-mästaren Jesper Jönsson, Sösdala MK, gjorde comeback efter sin handledsskada och efter att ha fajtats om ledningen i början av loppen slutade han femma. Hårdaste konkurrenten Nikolaj Larsen körde hem båda heatvinsterna.
En halvskadad Jonathan Bengtsson, Helsingborgs MCK, gjorde två mycket starka heat och blev totaltrea före Oskar Olsson, Göta MS, Jesper och norske Henrik Wahl.
SM-ledaren i MX2, Even Heibye, råkade ut för en hjärnskakning en och en halv vecka före Finspång. In i det sista var han osäker på start, men hoppade in och vann första heatet före Anton Gole, Getinge MK, och Ken Bengtsson, Järva MK.
I andra heatet imponerade Ken starkt och tog segern före Gole och Anton Lundgren, som tvingades bryta första heatet. Totalt kunde Ken ta hem sin första delseger i SM före Gole, Heibye och Vrigstad MKs Wille Andersson, Uppsala MKs Jimmy Wicksell och Casper Lindholm, Linköpings MS. Casper tilldelades även årets stipendium till minne av Johan Remmelg.
Danske Nikolaj Larsen tog hem MX1-segern i Finspång före Rasmus Sjöberg, till vänster och Jonathan Bengtsson.
Bland tjejerna var som vanligt nordirländskan Natalie Kane överlägsen och vann båda heaten. Men det blev tufft om andraplatsen där tre tjejer hamnade på samma poäng.
Mälarö MCKs Emelie Dahl gjorde comeback efter en tumskada och blev tvåa före norskorna Thea Johansen och Mathea Selebö. Därpå följde SMK Eksjös Ida Djärf Björklund och MCK Hallandias Sandra Karlsson.
SMK Dalas Isak Gifting och Stefan Olsson svarade på lördagen för en otrolig kamp från start till mål, Isak vann före Stefan och 51 sekunder senare gick SMK Eksjös Victor Fahlén in som trea. Men en incident på andra varvet gjorde att Victor var nere som 25a och slutade trea.
Det andra heatet såg ut att bli en ny SMK Dala fajt, med Stefan före Isak denna gång. Men nu var Fahlén med där framme och kunde köra förbi båda två och ta segern. Huskvarna MKs Tim Edberg slutade fyra före Getinge MKs Filip Olsson och Jesper Hultman från Linköpings MS.
Ken Bengtsson tog sin första SM-seger i MX2 och speciellt i andra heatet imponerade han stort.
Danske Nikolaj Larsen tog hem MX1-segern i Finspång före Rasmus Sjöberg, till vänster och Jonathan Bengtsson.


flärTV-SM i Finspång

Klubbinfo
SM-Motocrossen 2015
 
 TILL ALLA SOM STÖTTADE SM tävlingen 22-23 Agusti!


Funktionärer, ledare, sponsorer, hundar, barn, fruar, svärmödrar ja alla ska ha ett JÄTTESTORT tack för tävlingen vi genomförde

Det har nu gått ett par veckor sedan vi körde tävlingen och fortfarande är det bara positiva ord tex

Word class, bästa tävlingen någonsin, alla var så glada, vi hälsades välkomna, inget var omöjligt, rödflagg, sjukvård, tävlingen, flaggvakter, go mat, trevlig personal, dushar med varmvatten, banan var skitjobbig men absolut riktigt bra, media hurrade

Och inte minst att FMS måste vara den klubb som någonsin genomfört en tävling i absolut toppklass inom alla delar  

 Så ett riktigt stort tack till oss alla från Finspångs MS och hela Sverige