Seriecrossen 2016


Serietävling 6

Den 1:e oktober var det dags för 6:e och sista deltävlingen i Östra MX serie och det var Katrineholm MCC som stod som värd för denna finalomgång.
Breddlaget i div 1 med Roger Svensson, Joakim Hillström, Daniel Shepherd och Christoffer Forsström gjorde återigen en bra tävling och slutade 3:a, trots att Jocke råkade ut för lite tekniska problem i sista heatet och fick bryta, trots det alltså en mycket bra 3:e plats för laget. I sammandraget så placerade sig laget på en slutlig 6:e plats.

För laget i den högre Serien div 2 som fortfarande saknar två av klubbens skadade toppförare så blev det även denna tävling kämpigt då motståndarlagen består av ett flertal elitförare och snabba seniorer med allt vad det innebär med hårda tag från startböjen till målflaggan. Dock så fortsätter juniorerna Svante Koljo och Edvin Rydberg att hålla hög svansföring i denna tuffa, lärorika och stensprutande miljö. Laget blev 7:a i tävlingen som räckte till att klättra ett steg till i sammandraget och slutade därmed också 6:a.

Sammanfattningsvis så hamnade båda FMS-lagen 6:a och därmed i mitten av respektive tabell. Inget av lagen kommer att behöva flyttas eller kvala inför nästa säsong.

/Micke P

Serien deltävling 4 och 5 genomförd

Serien deltävling 4 och 5 genomförd
Helgen 17 och 18 september genomfördes serieomgångarna 4 och 5 (av totalt 6). Racen gick på lördagen i Linköping och på söndagen i Nyköping och båda är jordbanor så det är ju inte precis favoritunderlaget för oss "sandloppor" från FMS.
Förutsättningarna inför helgen var att vi fortfarande har två av toppförararna Robin Norblad och Danne Ekeroth på skadelistan sedan tidigare, men nu också Henrik Karlsson som dras av en efterhängsen knäskada. Även Fredrik "Freppa" Nilsson som är långtidsskadad med ryggproblem är saknad i lagen, och som klubben hoppas ska komma tillbaka till nästa år.
Som kompensation för detta så har vi ett antal hungriga juniorer som börjar visa att klubben har något stort på gång. Även en enduroförare Christoffer Forsström som valt att sadla om till det lite häftigare motocrossen gjorde tävlingsdebut under söndagen med kanon prestationer i alla sina tre heaten, helt orädd in i "tombolan" i första böj vilket är precis vad som krävs i denna sport.
Under lördagen så gjorde även junioren Linus Kihlberg ett mycket stabilt inhopp som klubben absolut hoppas inte var det sista. Sista heatets topp 10 placering och därmed bästa FMS:are i det heatet visar på Linus kapacitet.

Serielaget div 2: Lördag 6:a, Söndag 7:a. Totalt i sammandraget 7:a av 11:a lag)
Förare: Svante Koljo, Edvin Rydberg, Linus Kihlberg(lördag), Jesper Schilling(lördag), Mikael Peterson(söndag)

Breddlaget div 1: Lördag 6:a, Söndag 4:a. Totalt i sammandraget 6:a (av 10 lag)
Förare: Roger Svensson, Joakim Hillström, Daniel Shepherd, Christoffer Forsström(söndag), Mikael Peterson(lördag)

/Micke P

Tredje tävlingen

Nu har den tredje seriecross deltävlingen genomförts. Denna gång hos Arlanda MCK den 14/8 och båda FMS lagen var på plats för att försvara klubbens färger och heder.
Förutsättningarna var dock inte de bästa för Serielaget div 2, då både Robin Norblad och Daniel Ekeroth står på skadelistan. I Breddlaget div 1 så har Daniel Shepherd återkommit efter nästan två års frånvaro av olika skäl, nu starkare än någonsin. Efter lite taktikfunderingar gjordes lite omfördelningar till förmån för att förbättra placeringen för breddlaget som låg på en nedflyttningsplats i sammandraget (de två sista flyttas ner till div 2).
 
Tävlingen blev totalt sett lyckad för FMS!
Serielaget med juniorerna Svante Koljo och Edvin Rydberg i spetsen och för dagen inkastade gamlingen Mikael Peterson kämpade och slet så pass att det räckte till en 6:e plats totalt. I sammandraget så lämnade laget en topp 2 placering och ligger nu laget 5:a (av 10 lag).
 
Breddlaget briljerade riktigt ordentligt och blev 2:a efter fina körningar av alla. Därmed klev laget upp till en 7:e plats i totalen (av totalt 13 lag) och har där med lämnat nedflyttnings regionen. Laget bestod av Joakim Hillström, Henrik Karlsson, Daniel Shepherd samt snabbe och omutbara veteranen Roger Svensson.  
 
/Micke P

Andra tävlingen

Bättre sent än aldrig……
Vid den andra serietävlingen som kördes den 28:e maj i Uppsala så fortsatte FMS laget i A-serien div 2 att köra strålande.
Banan var inledningsvis på dagen mycket svår åkt pga av att det kommit mycket regn dagen före, så det berömda lerbadet var ett faktum.
Laget kämpade och slet alla tre heaten och lyckades att bli 4:a totalt. Detta är något sämre än vid den första deltävlingen då laget briljerade och blev 2:a.
Fjärde platsen räckte dock till att fortfarande vara kvar på en andra plats i sammandraget efter två deltävlingar med bara en (1) poäng efter ledarna MK Orion.
Laget bestod av Daniel Ekeroth, Robin Norblad, Svante Koljo och Edvin Rydberg.
 
För  det andra laget i Breddserien div 1 så går det fortfarande lite trögt. Dock räckte dagens 9.e plats att laget lämnade sista platsen i totalen. Den platsen innehar nu Linköpings MS så det känns extra bra.
Laget bestod av Roger Svensson som är tillbaka efter skada, Henrik Karlsson, Joakim Hillström , Hampus Kvist och Mikael Peterson  
 
Nästa deltävling är den 14:e augusti hos Arlanda MCK  
 
Micke P

Första tävlingen

Den första serietävlingen har nu gått av stapeln hos MK Orion i Hallstavik och båda lagen från FMS fick svettas ordentligt i sommarvärmen.
 
Bäst lyckades laget i A-serien div 2, där Robin Norblad, Daniel Ekeroth, Svante Koljo och Edvin Rydberg blev total tvåa. Oturligt nog så blev Edvin som gjorde serietävlings debut knäskadad, men fortsatte i mål på ett heroiskt sätt trots svår smärta.
 
Breddserie laget div 1, med Joakim Hillström , Henrik Karlsson, Hampus Kvist och Mikael Peterson hade en mindre lyckad dag och slutade sist av 10 lag.
Redan på morgonens träning så fick Hampus kasta in handduken på grund av maskin problem.
Då Roger Svensson som är skadad och inte kunde vara med samtidigt som andra förare i klubben inte hade möjlighet att ställa upp vid denna tävling så fick alla heat köras med en man kort, med missade  lagpoäng som följd vid varje heat.
 
Nästa serietävling är i Uppsala den 28/5
 
Micke P
Lagledare

Länk till Östra MX

Länk till Östra MX serien med tävlingskalender mm

http://www.ostramx.org/

Länk till resultat m,m